Danubius Bróker Kft

Segítünk, ha még nincs biztosítása, de szeretne. Ha van már biztosítása, de jobbat akar. Ha nem volt biztosítása, de bekövetkezett a baj.

autocsalad.jpgUtasbiztosítással                                       kapcsolatos kérdések és válaszok

Mit kell tennem, ha külföldön megbetegszem?

Haladéktalanul hívja fel az utasbiztosítási kötvényben megadott telefonszámon a biztosítót vagy annak asszisztencia szolgálatát, adja meg nevét, utasbiztosításának kötvényszámát, elérhetőségi telefonszámát. Az asszisztencia szolgálat a helyzetnek megfelelő és teljes körű felvilágosítást fog nyújtani.

Mi történik, ha külföldön kórházba kerülök és nem tudok telefonálni?
Az első adandó alkalommal az utas hozzátartozója vagy a kórházban az orvos hívja fel az asszisztencia szolgálatot és jelentse be a káreseményt.

Ki kell-e fizetnie az utasnak az orvost a helyszínen?
A baleset vagy betegség következtében szükségessé váló kórházi kezelés esetén felmerült költségeket a biztosító közvetlenül rendezi a kórházzal. Az orvossal vagy kórházzal egyeztetve az asszisztencia szolgálat garanciavállalási nyilatkozatot küld - amelyben nyilatkozik -, hogy vállalja a költségeket és közvetlenül az orvosnak vagy a kórháznak kifizeti azt, így a biztosítottnak a helyszínen nem kell fizetnie. Az ezen kívül felmerült egyéb költségeket (például gyógyszerköltség) a biztosítottnak kell kifizeti és amikor visszatért Magyarországra, számla ellenében a biztosító utólag visszatéríti.

Mi történik, ha az utas nem hívja fel az asszisztencia szolgálatot és a számlával utólag jelentkezik?
A biztosítók szerződési feltételei szerint, amennyiben a Biztosított a biztosítási eseményt azonnal és haladéktalanul nem jelenti be az asszisztencia szolgálat részére és ennek következtében az nem működhet közre a szolgáltatások teljesítésében, úgy a biztosító a költségeket számla ellenében korlátozott mértékben téríti meg. A biztosítók által erre az estre alkalmazott limitek eltérőek (de jellemzően néhány száz USD között mozognak), a pontos és részletes megfogalmazást a biztosítási szabályzatok tartalmazzák, melyeket elolvashat oldalainkon.

Lehetséges-e külföldről utasbiztosítást kötni?
Nem. Az utasbiztosítás biztosítottjának Magyarország területén kell lennie a szerződéskötés pillanatában.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 2
Heti: 17
Havi: 53
Össz.: 11 718

Látogatottság növelés
Oldal: GYIK utasbiztosítás
Danubius Bróker Kft - © 2008 - 2020 - danubiusbroker.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »