Danubius Bróker Kft

Segítünk, ha még nincs biztosítása, de szeretne. Ha van már biztosítása, de jobbat akar. Ha nem volt biztosítása, de bekövetkezett a baj.

hause2.jpgLakásbiztosítással kapcsolatos kérdések és válaszok

Ki köthet és milyen időtartamra lakásbiztosítást?

Bárki, aki a vagyontárgy megóvásában érdekelt (tulajdonos, bérlő,), vagy azt ilyen személy javára köti. A lakásbiztosítási szerződés tartama határozatlan. A szerződést biztosítási évfordulóra lehet felmondani, de természetesen a szerződés megszűnik abban az esetben is, ha az érdekviszony már nem áll fenn.

Milyen összegre biztosítsam a lakásomat?

Nagyon fontos kérdés, mivel a biztosítási összeg helytelen meghatározása alulbiztosításhoz és kár esetén aránylagos kártérítéshez vezethet. A biztosítási összeg meghatározásánál nem a piaci - forgalmi -, hanem az újjáépítési értéket kell meghatároznunk. Lakásbiztosítási kalkulátorunk ebben is segít Önnek. Az épület kivitelének, korának és típusának figyelembevételével a program felajánl egy négyzetméterárat. Ennek és a biztosítani kívánt ingatlan alapterületének szorzata lesz a javasolt épületbiztosítási összeg. A javasolt épületbiztosítási összeg meghatározásánál figyelembe vettük az összes biztosító erre vonatkozó ajánlását. A biztosítók eltekintenek az alulbiztosítás vizsgálatától, amennyiben a szerződés a javasolt négyzetméterár alkalmazásával jött létre. Mivel a felhasznált építőanyagok minősége ma már nagyon sokféle lehet - ez árban is igen nagy eltérést jelenthet -, ezért a javasolt egységártól felfele természetesen el lehet térni.


Milyen vagyonvédelem mellet vállalja a biztosító a betöréses lopás kockázatot? Ezt ki és mikor vizsgálja?


Lakásbiztosítási szerződés megkötésénél a biztosító nem vizsgálja a meglévő vagyonvédelem színvonalát. Ennek oka, hogy mindegyik biztosító lakásbiztosítási feltétele meghatározza, hogy betöréses lopás esetén mekkora kártérítési limitig térít, figyelembe véve a kár időpontjában meglévő és megfelelően üzemeltetett mechanikai és elektronikai védelmet.

Mire jó a lakásbiztosításon belüli felelősségbiztosítás?
A biztosító ebben az esetben arra vállal kötelezettséget, hogy a szerződésben rögzített kártérítési limit erejéig Magyarország területén belül megtéríti azon személyi és szerződésen kívüli harmadik személynek okozott dologi károkat, melyekért a magyar polgári jog szabályai szerint, az alábbiakban részletezett minőségében a biztosított tartozik kártérítési felelősséggel:

  • kötvényben megjelölt ingatlan tulajdonosa, bérlője, haszonbérlője, használója, felújítója vagy építtetője,
  • háztartási gázpalackot rendeltetésszerűen használó,
  • gyermek és/vagy más belátási képességgel nem rendelkező vagy korlátozott belátási képességű személyek gondozója,
  • közúti balesetet előidéző gyalogos,
  • kerékpár, illetve járműnek nem minősülő közlekedési és szállítási eszköz, valamint rokkant jármű használója,
  • háziállatok tulajdonosa, tartója.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 2
Heti: 22
Havi: 58
Össz.: 11 723

Látogatottság növelés
Oldal: GYIK lakásbiztosítás
Danubius Bróker Kft - © 2008 - 2020 - danubiusbroker.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »