Danubius Bróker Kft

Segítünk, ha még nincs biztosítása, de szeretne. Ha van már biztosítása, de jobbat akar. Ha nem volt biztosítása, de bekövetkezett a baj.

images_6.jpgCasco biztosítással kapcsolatos 
kérdések és válaszok

Milyen vagyonvédelem mellett lehet casco biztosítást kötni?

A biztosítók által megkövetelt vagyonvédelem függ a gépjármű gyártmányától, értékétől, korától, stb. Igazán korrekt választ erre csak konkrét esetben lehet adni, ezért mi azt a gyakorlatot követjük, hogy a vagyonvédelmi követelményekről a megrendelést követően, a szükséges információk birtokában tájékoztatjuk ügyfeleinket.


Mit jelent és mi a különbség a százalékos és az összegben megadott önrészesedés között?

Casco szerződésekben az önrészesedés általános megfogalmazása a következő: a biztosító töréskár és elemi károk esetében a kárösszeg X%-át (ez a szerződő választása alapján lehet 10, 20 vagy akár 30% is), de minimum a választott forint összegben meghatározott önrészesedést (10, 20, 50, 100, 200 ezer Ft) a kártérítési összegből levonja. Például a választott önrészesedés 10%, de minimum 50 ezer Ft, a töréskár összege 350 ezer Ft, akkor a biztosító 50 ezer Ft-ot fog levonni, mivel a forint összegben megadott önrészesedés nagyobb, mint a kárösszeg 10%-a. Lopáskár, részlopás kár és önálló üvegkár esetén csak a szerződés feltételeiben meghatározott X%-os önrészesedést vonja le a biztosító a kártérítési összegből.


A kötelezőhöz hasonlóan a casco biztosításnál is van bonus-malus rendszer?

A casco esetében nem alkalmaznak malus azaz büntetőpontrendszert, viszont a kötelezőhöz hasonlóan azon biztosítottakat, akik több éven keresztül kármentesen vezetnek bonus, azaz kármentességi kedvezményben részesítik. A legtöbb esetben egy kármentes év után 5% kedvezmény jár és a kedvezmény maximuma 10 év után 50% lehet, de van olyan biztosító, ahol már három kármentes év után elérhetjük az 50%-os kedvezményt. A bonus miatti kedvezmény legtöbb esetben beépül a biztosítás díjába, de van ahol a teljes díjat be kell fizetni, majd évvégén a kármentességi kedvezményt visszautalják. A kötelezőhöz hasonlóan a casconál is átvihető egyik biztosítótól a másokhoz a bonus kedvezmény.
Weblap látogatottság számláló:

Mai: 7
Tegnapi: 2
Heti: 19
Havi: 55
Össz.: 11 720

Látogatottság növelés
Oldal: GYIK casco
Danubius Bróker Kft - © 2008 - 2020 - danubiusbroker.hupont.hu

Az, hogy weboldal ingyen annyit jelent, hogy minden ingyenes és korlátlan: weboldal ingyen.

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »